KLANT: Hardwell / OPDRACHTGEVER: KBK Visuals / WERKZAAMHEDEN: Animatie, Edit, Composit

Hardwell Ultra Music Festival 2016

Ultra Music Festival (UMF) is een toonaangevend elektronisch muziek festival in Miami. Voor dit evenement heb ik samen met Martijn Bosgraaf de visuals voor drie tracks van Hardwell gemaakt. Hierbij heb ik de visuals van Martijn omgezet in een stagevullende show, synchroon aan de muziek. Daarnaast heb ik een aantal typografische animaties gemaakt.

De showcase video hierboven bestaat uit opnames van UMF TV die gemaakt zijn toen onze visuals werden vertoond. De video’s hieronder zijn een in-stage preview van de edits die ik heb gemaakt. De edit voor de track “Going Crazy” heb ik later nog vertaald naar een versie geschikt voor Youtube. Deze edit is de officiële videoclip van het nummer geworden en is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken op Youtube.

Hardwell Live at Ultra Music Festival Miami 2016

Live visuals for Hardwell - Milk, myself and I @ UMF2016

Live visuals for Hardwell - Going Crazy @ UMF2016

Hardwell & Blasterjaxx - Going Crazy (Lyric Video)

De main stage van UMF is volledig opgebouwd uit LED panelen. Samen vormen deze twee gigantische spiralen die uitkomen op het hoofdscherm achter de DJ. Daarnaast zijn er nog twee zijschermen en een scherm in de vorm van het Ultra logo die van visuals moesten worden voorzien. Per track heb ik een aantal visuals van Martijn gekregen binnen een bepaald thema. Dit zijn allemaal losse elementen die ik gecombineerd, gekleurd en in de stage geplaatst heb. Vervolgens heb ik hier animaties mee gemaakt die de banen en spiraalvorm van de stage benadrukken.

De hele show is geproduceerd op tijdcode. Voor mij betekende dit dat ik de visuals van tevoren kon editen op de muziek. Op deze manier heb je veel meer mogelijkheden om de beelden op de muziek te laten reageren dan in een live performance.