KLANT: Steven Alexander / OPDRACHTGEVER: Weber Creatives / WERKZAAMHEDEN: Ontwerp, Technische realisatie

Steven Alexander webshop

Steven Alexander is een luxe golfschoenenlijn samengesteld door Steven Alexander en gemaakt door de Italiaanse schoenmaker Raimondi. Voor dit merk heb ik de webshop ontworpen en ontwikkeld.

De shop bestaat uit drie delen: Ready to wear, Bespoke en Design your own. De Ready to wear collectie bestaat uit schoenen die direct geleverd kunnen worden. Op de pagina Bespoke kan de bezoeker een afspraak maken om een golfschoen perfect op maat te laten maken. Bij Design your own kan de bezoeker online zijn eigen schoen ontwerpen.

Schoenconfigurator

De online schoen configurator bestaat uit drie stappen:

  1. Kies een basismodel
    Als eerste kan de bezoeker één van de drie basismodellen kiezen. Ook voert hij hier zijn schoenmaat in en of de golfschoen met of zonder spikes uitgevoerd moet worden.
  2. Kleur je schoen
    Vervolgens kan van elk deel van de schoen de kleur, de afwerking en de leersoort gekozen worden. Bij elke aanpassing krijgt de gebruiker gelijk het resultaat te zien en de prijs wordt aangepast wanneer dit nodig is.
  3. Signeer je schoen
    In de laatste stap kan de schoen voorzien worden van een naam door deze in de schoen te graveren. Eenmaal tevreden kan de gebruiker zijn ontwerp via social media of per e-mail delen met zijn vrienden.

Live preview

Voor de live preview van de schoen heb ik eerst de drie basisschoenen en de verschillende materialen los van elkaar gefotografeerd. Vervolgens heb ik een script geschreven waarmee de server deze losse lagen samenvoegt tot de juiste weergave van de schoen.

Door alle leersoorten, kleuren en afwerkingen kan de gebruiker meer dan 2000 verschillende schoenen ontwerpen.

Alle afbeeldingen worden op de server gegenereerd en opgeslagen. Wanneer een bepaalde combinatie al eens eerder is gemaakt hoeft de afbeelding niet opnieuw gegenereerd te worden waardoor de laadtijd wordt beperkt.

Inmiddels is het beheer van de site doorgegeven aan een andere partij. Hieronder staan een aantal screenshots van de website die ik heb ontwikkeld.